LE FOUR EN BRIQUES
TAUVES • In het prachtige maar nog steeds rustige natuurgebied 'Parc Naturel des Volcans d’Auvergne' en op ca 15 km afstand van de hoogste toppen van het Centraal Massief, ligt ons gerenoveerde boerderijtje "La four en briques" : de steenoven. De steenoven is een markant onderdeel van het eeuwenoude gewelf dat de bouwkundige basis vormt van het hele huis. Het vrijstaande huis met een prachtig en vrij uitzicht ligt aan de rand het gehucht Theil St. Gal. In nog geen kwartier wandelt u over een fraai pad naar het dichtstbijzijnde dorp Tauves. Tauves beschikt over een ruim assortiment winkels en voorzieningen. Het huis is geschikt voor 6 personen.

Wat biedt het huis :
De ruimte in het zeer oude gewelf doet nu dienst als garderobe en sanitaire ruimte. De benedenverdieping met vrij uitzicht over de omgeving bestaat uit één ruimte die plaats biedt aan de woonkamer, keuken en entresol. Het entresol is geschikt gemaakt als slaapruimte voor 2 personen. De gehele benedenverdieping wordt verwarmd door een sfeervolle houtkachel. Aan de zuidoostzijde van het huis is een serre aangebouwd. Zelfs in de winter is het er met enkele zonnestralen al erg aangenaam. De bovendieping heeft twee slaapkamers met tweepersoonsbedden. In de ruime tuin, gericht op het zuiden, kan eventueel een zelf meegebrachte tent worden opgezet. ´s Avonds kunt u rond een vuurtje genieten van de prachtige heldere sterrenhemel.

Omgeving
Het Centraal Massief is voor velen een nog relatief onbekend gebied. Verwacht geen bruisende uitgaansgelegenheden of megadisco’s.
Het huis en de omgeving bieden rust, ruimte en een bepaald soort ongedwongen eenvoud waar velen soms naar kunnen verlangen. Eenvoud zònder af te zien! Op steenworp afstand vindt u talloze sfeervolle plekjes, indrukwekkend natuurschoon, weidse vergezichten, uitgebluste vulkanen, kuuroorden en prachtige wandel-, fiets- en bergsportmogelijkheden.
Theil Saint Gal
63690 Tauves, Frankrijk
breng me hierheen