LA VIEILLE ECOLE
BEAULIEU • In het zuiden van de Ardèche en het noorden van de Cevennen ligt Beaulieu, een vriendelijk dorpje verscholen tussen de rivieren Ardèche, Chassezac en Labaume. De 400 inwoners leven er hoofdzakelijk van landbouwproductie voor “le vin, le pain, le fromage, l’ail et les olives”.

Het dorpje van nauwelijks 400 inwoners kende in 1850 de komst van enkele nonnen die er een katholieke privéschool oprichtten voor het lager onderwijs met 2 klassen: één voor de jongens en één voor de meisjes. De zusters bleven in Beaulieu tot in de jaren 1960 het openbaar onderwijs zijn intrede deed. De woning werd omgevormd tot plaatselijke feestzaal, en later deed ze dienst als bakkerij en als privéwoning.

In 2010 hebben we het schooltje gekocht. De niet afgewerkte renovatiewerken werden verder uitgevoerd. Nu heeft de woning 4 slaapkamers en 2 badkamers en ze kan 10 tot 12 personen herbergen.

De benedenverdieping is ingericht in een loft-stijl, en heeft op het zuiden een brede toegang tot de vroegere koer met zwembad van 8 bij 5 meter. Enkele antieke eigenschappen van het schooltje zoals de buitenWC-tjes en de hangar om in tijden van regen te schuilen, werden behouden.

Vermits de woning in de vredige dorpskern ligt, quasi naast de kerk ,is het er zeer rustig. Brood en andere kleine inkopen haal je bij de plaatselijke kruidenier, groenten en fruit bij de boerin om de hoek.

Grotere warenhuizen zijn er in Rosières en Ruoms op een kwartiertje rijden.
Le Village
07460 Beaulieu, Frankrijk
breng me hierheen